| Official Dealer

Okolju prijazni bazeni podjetja Biodesign so na sejmu BCN (Piscina Wellness Barcelona) v Barceloni osvojili prvo nagrado za trajnost

Tehnologija podjetja Biodesign spominja na tehnologijo izvedbe tradicionalnih kopalnih bazenov, čeprav na tleh ni predvidena uporaba betona, nakloni pa sledijo naravnemu poteku tal.

Po končanem izkopu na tla položimo vodoodporno in prožno folijo iz EPDM. Zato bazenska voda ne more priti v stik s podtalnico, morebitni premiki temeljnih tal pa ne morejo poškodovati hidroizolacije ali povzročiti iztekanja vode.

Nad folijo izvedemo oblogo iz naravnega kamna, ki je popolnoma usklajena z barvami okoliške krajine s pomočjo peskov različnih granulacij, ki se položijo na zaščitno folijo prek hidroizolacije.

Ti peski so fiksirani z majhnimi količinami smole, tako da ostanejo stabilni in zadovoljijo želje kopalcev, saj zagotavljajo zelo lep estetski videz, pa tudi visoko raven udobja.

Izkop izvedemo po popolnoma prilagojenem načrtu in s tem zagotavimo največjo prijaznost do uporabnikov – uživajo lahko namreč v predelih za sončenje, območjih za sedenje in podvodnih ležalnikov, ki kopalcem omogočajo najboljše možnosti za kopanje in sprostitev. Tudi koti naklonov so izvedeni tako, da omogočajo varen izstop, kar je primerno zlasti za hišne ljubljenčke.

Zaradi uporabe tovrstne tehnologije gradnje brez nosilne konstrukcije ni potreben noben gradbeni inženiring. Elastičnost folije omogoča prosto premikanje tal brez uhajanja vode – to pomeni, da so hidrogeološke spremembe preprečene.

Voda v bazenu je filtrirana in dezinficirana. Vgrajeni so namreč filtri, ki poskrbijo, da voda ostane kristalno čista, ne da bi se v njej tvorile alge. Dezinfekcija vode se lahko izvaja tudi s tradicionalno bazensko tehniko.

Vendar pa je zaradi varstva okolja priporočljiva obdelava bazenske vode s soljo EcoSalt, ki zagotavlja kristalno čisto vodo. To je sistem elektrolize, ki deluje z zelo nizko vsebnostjo soli in tako ščiti vodo pred algami in bakterijami, voda pa je hkrati primerna tudi za zalivanje rastlin ali trate.

Želite ponudbo za
bazen BIO DESIGN?
Ne čakajte več.
Stopite v stik z nami!

Brez uporabe betona

OKOLJU PRIJAZNO

Hidroizolacijo Biodesign kot alternativo PVC priporoča tudi okoljevarstvena organizacija Greenpeace.

Ko je okolju prijazen bazen Biodesign dokončan in popolnoma napolnjen z vodo, tehta manj kot zemljina, ki je bila odstranjena zaradi izvedbe bazena.

Ta tehnologija je bila zahvaljujoč edinstvenim lastnostim za zagotavljanje okoljske trajnosti sistema Biodesign uporabljena že na številnih italijanskih plažah, v parkih in na območjih s strogimi okoljskimi predpisi.